MENU SAMI TALLBERG

 
  “Villiyrttikuningas” Sami Tallberg fiilistelee ennen tapahtumaa    -haastattelijana Bunuel

“Villiyrttikuningas” Sami Tallberg fiilistelee ennen tapahtumaa

-haastattelijana Bunuel

 

 

Kohti valoa 40 vuotta -konserttielämyksen täydelliseksi tekee Sami Tallbergin suunnittelema kahden ruokalajin menu. Annokset tulevat tarjolle ruoan etukäteen ostaneille konsertin lomassa. Näin ollen kun nälkä alkaa tehdä tuloaan, on maukas ja yllätyksellinen apu lähellä. (Huom! Annoksia ei voi ostaa enää paikan päällä. Menun myynti päättyy 13.10.!)

20€

(InCLUDED IN KONSERTTI+MENU TICKET 55€)Mitä sinulle merkitsee ruoka?

 

Safka on ilon aihe joka kuljettaa ainakin meitsiä ympäri maailman, metsistä kedoille, niityille ja tallaamattomille poluille. Lisäksi safka on tapa tutustua eri kulttuureihin, sillä missä päin tahansa maailmaa ollaan, ruokakulttuuri kertoo kansasta ja ennenkaikkea alueen maantieteellisestä sijainnista sen oleellisen. Sesonginmukaisuus ja mikrosesongit ovat myös automatiaa ja nimeomaan minrosesonkeja fiilistelemällä jokainen vuosi on oma vuosikertansa.

 

Mitä sinulle merkitsee ravinto?

 

Tässä kohtaa safkahommia pidän itsestään selvyytenä, että safka mitä teen on paitsi herkullista, erityisen ravintorikasta ja ettisesti oolrait.

 

Koska söit ensimmäisen kerran luonnosta ja mitä söit?

Ah, 2004 elämäni muuttui järkyttävän kauniiksi erään hipin johdattelemana Itä-Lontoosta Kentin rantsujen kautta metsän siimeksiin. Killerikaunis, mineraalisen makuinen valko-vihreä-purppuranvärinen nuori merikaali, huumaavan tuoksuva, paraikaa kirkkaankeltaisena kukkiva villifenkoli ja purojen reunustat valtoimenaan hehkuvan vihreää villi vesikrassia. Nämä olivat ne kolme ensikasvua joita kerätesäni koin 'villin luonnon informaation' ja sen jälkeen kyyti onkin ollut kovaa, aina tähän päivään asti. Oikeastaan villikasveissa kyse on siitä, että hyödyntää villiaineksia 'Villistä, Vihreästä Supermarketista' joka Suomessa vallitsevien jokamiehen oikeuksien puolesta on avoinna 24/7.
 

Kuinka paljon ja miten vuodenaika vaikuttaa suunniteluusi?

 

100%. Aina mikrosesonkien ja jopa sään mukaan suunnitellaan menu sekä valmistustekniikat. En osaisi olla ottamatta mikrosesonkeja huomioon. Jos joutuisin tekemään ruokaa ilman tätä aspektia, 'tukehtuisin' tylsyyteen. Sillä juuri kauden värähtelyt ovat “the clue” ruoanlaitossa.

 

Kuinka montaa eri lajia käytät Suomen luonnosta juuri nyt?

 

100 eri villikasvia ja 40 eri villisientä on repertuaarissa.

 

Mitä ajattelit suunnitellessasi Kohti valoa menua?

 

Ah, kasvissafkaa jossa on diipit maut ja sopivan iisi viba!  Ensimmäinen, eli sieniannos, on villiä linjaa edustava funky suomisetti. Villisienikirjo on rikkaimmillaan just tähän aikaan vuodesta, mesijuuri eli kallioimarre huippusesongissaan ja masua täyteen upealla, (sienten paahtoliemet itseen imaisevalla) täysin aliarvostetulla kotimaisella rieskalla.

Toisena paprika-mustariisi, friikimpi vege-annos joka sopii näihin bailuihin tip-top. Siinä on  kotimainen uus viljelylajike suippopaprika, sekä suomalaista alkuperää oleva kannabis- aka hamppuöljy, joka on todellista supersafkaa.

 

Tavataanko 21.10 Kultsalla?

Salettiin, ja tervetuloa kaikki juhlimaan maestron merkkipäivää - kattaus on insane joten näitä bailuja ei voi missata.