DJ BUNUEL KEIKALLE?

 

Aktiivinen keikkailu radio-ohjelmien ja muiden töideni lisäksi on kuulunut elämääni koko urani ajan. Muuntautuminen ja intuitio ovat voimanlähteeni live-tilanteissa, ja tietenkin suhteellisen laaja tietämys musiikista ja sen historiasta.

Otsikoiden alla on avattu erilaisia keikkoja esimerkkeineen. Jokainen keikka on luonnollisesti oma yksilöity tapahtumansa ja usein alla olevat otsikot nivoutuvat toisiinsa.

  Villa Kataya häät 2016

Villa Kataya häät 2016

YHDEN VINYYLISOITTIMEN KEIKAT & PUHALLINSOITTAJA(T)

Lähes akustisen yhteissoundin saa ilmoille yhdellä vinyylisoittimella ja saksofonistilla /trumpetistilla.

TILAUSKEIKAT RÄÄTÄLÖITYNÄ

Yksityistilaisuuksien järjestäjällä voi olla tietty teema tai ajatus tapahtuman musiikista valmiina. Näitä voi rakentaa todella pitkälle.

Tässä muutama esimerkki teemoista, jotka olen tehnyt:

Ranska, muutos, Lattari, arabialainen musiikki, Intia, lumi, Cuba, Espanja, Italia, Islanti, Suomi, Ruotsi, Norja, luonto, tulevaisuus, Helsingin kadut ja metro, Balkan, rock, kaikki vuosikymmenet, mustahuuli, vallankumous.

  Miehet tiskillä 2017   Kuva: Adam MacKintosh

Miehet tiskillä 2017 Kuva: Adam MacKintosh

KOKOUKSET JA MUU ERIKOISMEININKI

DJ:n rooli on tukea ja osittain dramatisoida tai elävöittää kokousta tai muuta tilaisuutta hyvin valitulla musiikilla ja äänitehosteita oikeissa paikoissa käyttämällä.

Esim. puhujien tai palkinnonsaajien lavalle kävely on oivallinen paikka tiivistää tunnelmaa oikein valitulla biisillä ja/tai sämplekommentilla.

Tein paljon keikkoja 1990- ja 2000-luvulla eri kokouksissa ja konferensseissa mm. useissa Suomen Nuorkauppakamarin kokouksissa sekä Maailman Nuorkauppakamarin maailmankokouksissa Filippiineillä, Kreikassa ja Japanissa.

Olin myös Nokian N Gage –kiertueelle kuudessa Euroopan maassa v. 2003.

Kotimaassa olen soittanut lukuisissa eri yritysten messu-, kokous ja palkintojenjakotilaisuuksissa.

Äänisuunnittelua olen tehnyt myös esittävän taiteen puolelle Katri Soinin tanssiteokseen Tyttö joka oli aina ja Petri Mannisen Pulukeikka –monologiin.

Tein yhdessä tanssija Virpi Juntin kanssa monta keikkaa 1990-luvulla. Keikka Vanhan ylioppilastalon parvekkeella ensimmäisillä AGK –festivaalilla vuonna 1995 oli ikimuistoinen!

Erikoismeininkiä edustaa myös yhteistyö keittiömestari Jyrki Tsutsusen Hukkatila –projektissa. Olen mukana Tsutsusen ja äänitaiteilija Tatu Rönkön kesällä 2017 loihtimassa Metsän henki – ryhmässä, jossa metsä tarjotaan sekä makuina että ääninä.

1990-luvulla soitin myös paljon sekä lumilauta- että freestylekisoissa maailman cupia myöten sekä Rukalla että Pyhällä.

Kerran lumilaudan MC:ssä Rukalla soitin ”runien” välissä musaa kaikille sinne tulleille jotka eivät olleet niin skenessä ja runit vahvaa paahtoa.  TÄTÄ EN YMMÄRRÄ

Yksi kilpailIjoista ei suostunut lähtemään runilleen ennen kuin biisi vaihtui.

  Ruisrock 2015 Kingston Wall freakout

Ruisrock 2015 Kingston Wall freakout

TAUSTAMUSIIKKIKEIKAT

Lähtökohtaisesti tunnistan vain yhden musiikkikategorian ja se on Musiikki.

Jazz, iskelmä, rock, funk, soul, Afrikka, Lattarit, Cuba, reggae, hiphop, electronican monet muodot, kansansävelet, tv-sarja- ja elokuvatunnarit, blues, rockabilly, gospel jne.

Taustamusiikkikeikoilla musiikki valikoituu hetken ehdoilla ja tilannetta & tunnelmaa myötäeläen. Äänenvoimakkuus on näillä keikoilla yksi tärkeimpiä työkaluja; musiikin tulee soida tarpeeksi, mutta ei liian lujaa.

TANSSIKEIKAT

Musiikin valitseminen perustuu rytmiin; funkista lattareihin, reggaesta tai soulista Afrikkaan ja Balkaniin, klassikoista vaikkapa moderniin sähköön. 

Henkilökohtaisissa juhlissa kuten synttäreillä tai häissä kysyn etukäteen juhlan kohteelta muutaman hänelle maailman parhaan biisin.

YHDEN VINYYLISOITTIMEN KEIKAT

Jäänmurtaja nr. 1 = iso laatikko vinyylejä ja yksi levysoitin.

Setti toimii loistavasti olohuonebileissä, pienessä liiketilassa tai konttorissa.

Joskus myös yleisö voi nostaa seuraavan kappaleen singlelaatikosta.

KEIKAT MUUSIKOIDEN KANSSA

Olen tehnyt kokkari-/ loungevetoja monien eri soittajien ja eri instrumenttien kanssa   vuosien varrella.

Eniten duokeikkoja olen tehnyt mestareiden Timo Lassyn ja Pope Puolitaipaleen kanssa. Tarvittaessa huokuva tapetti tai sykkivä keskipiste, komppi voi olla akustinen ja todella biitikäs.

Käytännössä minkälainen kokoonpano tahansa taittuu, esimerkkeinä neljä puhaltajaa Radio Helsingin 15-vuotis juhlissa toukokuussa 2016 tai trio Tuomo Prättälän ja Popen kanssa.

 

  HAM Yayoi Kusaman näyttelyn avajaisissa 2016

HAM Yayoi Kusaman näyttelyn avajaisissa 2016

 

TAUSTAMUSIIKKISUUNNITTELU

Ensimmäisen kerran suunnittelin ravintolan taustamusiikin Bulevardilla sijaitsevaan Klaus Kurjen baariin 1990-luvun alussa. Vuosien varrella taustamusiikkia on syntynyt lukuisiin hotelleihin, ravintoloihin ja liiketiloihin, kuten Kämp -ketjun hotelleihin: Kämp, Lord, Glo, Sello sekä Hotelli Pyhätunturiin. Ravintoloista mainittakoon Palace ravintolat; Cocina, Bank ja Mecca sekä Grotesk, Bar 9, Brazza, Café Bio Rex, Sir Eino, Rafla, König, Krapihovi, Fontti (Turku), Arnold’s Donuts ja Spis.

Tällä hetkellä suunnittelemani taustamusiikki soi Cantina Westissä, Ravintola Lasipalatsissa ja Meripaviljongissa.

Olen myös suunnitellut musiikin ja äänimaiseman useampaan liikkeeseen ja julkiseen tilaan, esim. Skanno, Cross sekä Casino Helsinki.

  Nötö sommarfest 2016

Nötö sommarfest 2016

JUONTOKEIKAT

Olen myös juontanut eri festivaaleilla, kuten Funky Elephantissa (1994 - ), Maailma kylässä (2008-10 ja 2012 – 15), Flow:ssa (2004-2011 ja 2013), Porvoo Jazz Festivaaleilla (2014 ja 2016), Intiaanirockissa (1988), Monsters of Rockissa (1987-88), Funky Awardseissa (2000 ja 2002) ja Nummirockissa (1991).

Ainakin näillä. Ja kerran Hengen ja tieteen messuilla.

Puhun suomea, ruotsia, englantia ja sloganpohjaisesti saksaa ja espanjaa.

Keikat ja muut yhteydenotot dj.bunuel(at)gmail.com.